Патриотичният фронт все още няма решение по казуса с Орхан Исмаилов

Борисов заяви, че няма да иска оставката на заместник-министъра на отбраната

25.11.2014 | 20:54 Редактор: Мариета Иванова
Патриотичният фронт все още няма решение по казуса с Орхан Исмаилов

Патриотичният фронт все още няма решение по въпроса с назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. На влизане в парламента днес- 25 ноември, Валери Симоенов посочи, че предстои да разговаря утре- 26 ноември, по темата с военния министър Николай Ненчев. Позицията на ПФ ще стане ясна след заседание на политическите съвети на НФСБ и ВМРО, коментира още Симеонов.

От Патриотичния фронт оспориха назначението на Орхан Исмаилов  и дори заявиха, че заради него могат да оттеглят подкрепата си за кабинета.

Пред вестник „Преса” премиерът Бойко  Борисов е заявил, че няма да иска оставката на Орхан Исмаилов.

"Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир. Единственото по-лошо от това, да няма правителство, е да има подобен етнически конфликт”, коментирал Борисов пред "Преса".
Твърдо зад Орхан Исмаилов застана и министърът на отбраната Николай Ненчев. В интервю за националното радио преди дни, той посочи, че заместникът му е „много добро и точно попадение с оглед на всички онези качества, които този млад мъж притежава”. Ненчев също заяви, че няма да оттегли заместника си.

По думите му аргументът, че Исмаилов е член на протурски ориентирана партия, не отговаря на истината.

Исмаилов дори не е член на Народна партия „Свобода и достойнство“, коментира Ненчев. Това потвърди и лидерът на НПСД Корман Исмаилов в предаването „Полиграф” на Bulgaria ON AIR.

 Попитан за подкрепата за кабинета днес, Валери Симеонов коментира, че има кандидати, които да подкрепят правителството.