Миков: В БСП вървят оздравителни процеси

Левицата се подготвя за местния вот

25.11.2014 | 16:23 Редактор: Мариета Иванова
Миков: В  БСП вървят оздравителни процеси

Председателят на БСП Михаил Миков заяви пред журналисти след заседание на Изпълнителното бюро, че в партията работят по политически и организационни мерки, които да доведат до засилване на политическото влияние и организационното състояние на левицата до местните избори. По думите му е в БСП вървят оздравителни процеси и  даде пример с провеждането на пълен цикъл отчети и избори в 19 общини, посочват от пресцентъра на левицата.

Той допълни, че продължават процесите на „всички равнища по уточняване на членския състав и промени в различни ръководства“.

Миков поясни, че има и други организации, които сами преминават към промени в ръководствата си, без да има цикъл отчети и избори  чрез свикване на конференции. По думите му заседанието на този Конгрес ще се случи до пролетта.

На въпрос дали няма да е по-удобно като нов председател на БСП да работи с  новоизбран Национален съвет- Миков отговори, че удобството и комфортът не са характерни за заниманието, с което се е захванал.

„Има политически и икономически сили в България, които имат интерес  БСП да е постоянно загледана във вътрешните си проблеми“, обясни председателят на социалистите.

От своя страна говорителят на БСП Атанас Мерджанов заяви, че въпросът за участието на БСП във властта не стои на дневен ред.