Жозеф Дол: Трябва да се състави правителство в център-дясно с премиер Бойко Борисов

Приоритетите на Патриотичния фронт правели коалицията недопустим партньор за ГЕРБ, заяви Борисов

29.10.2014 | 13:59 Редактор: Ирина Георгиева
Жозеф Дол: Трябва да се състави правителство в център-дясно с премиер Бойко Борисов

Патриотичният фронт няма как да бъде допустим партньор на ГЕРБ в управлението, тъй като точките от програмата на партията не отговарят на евроатлантическата ориентация на ГЕРБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол.

Дол е на работно посещение у нас и проведе срещи с част от парламентарно представените политически сили. В НС Дол се срещна с председателя на парламента Цецка Цачева и с лидерите на ГЕРБ, на РБ на БСП и на АБВ.

"Трябва да се състави правителство в център-дясно с министър-председател Бойко Борисов," каза Жозеф Дол след срещите.

По думите му трябва отговорността на Европа към България да се завърне бързо, за да може и европейските фондове бързо да стигнат до България отново. Бойко Борисов е човек, с който ние досега сме

Още по темата

работили много добре, посочи Дол.

"Ако подпишем с Реформаторския блок коалиция – внасям това, ако не подпишем, ще внеса само на ГЕРБ. Ако искат правителство, да подкрепят и други”, каза Борисов, цитиран от Dnes.bg.

Той обясни, че Патриотичният фронт е недопустим партньор на ГЕРБ заради заявените от формацията приоритети в първия

Още по темата

пленарен ден в понеделник.

Председателят на ЕНП Дол обяви, че е реалист за възможността да бъде съставено правителство с премиер Бойко Борисов. Той обясни, че заради трудностите в страната и поради липсата на изразено мнозинство отговорността на десницата е голяма.

Шефът на ЕНП обясни и че България бързо трябва да сформира кабинет, за да се завърне доверието на Европа към нея и европейските фондове бързо да стигнат до страната ни. "И да се решат проблемите, които са най-належащи, например енергетиката, предвид това, че започва зима", каза Дол.

Той похвали Бойко Борисов за начина, по който провежда консултациите. Дол посочи, че когато е идвал снощи в България, е бил песимист за възможността да имаме кабинет, но вече е реалист. Шефът на ЕНП все пак уточни, че не е тук, за да казва кой да е министър, защото това не е неговата роля.

Жозеф Дол разказа, че по време на всичките си срещи с българските лидери е говорил за това, че не може да се защитава екстремизма и популизма. По време на разговорите са били обсъдени и въпросите на правова държава, правосъдието, банковата система, енергетиката. "България трябва да работи по тези теми", каза още лидерът на ЕНП.

 


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма