Полковник Димитър Антонов: Недостигът на кадри за рисковите професии ще се задълбочава

Бившият председател на Авиоотряд 28 смята, че не трябва да има твърд праг на възрастта за пенсиониране

23.10.2014 | 12:41 Редактор: Мариета Иванова
Полковник Димитър Антонов: Недостигът на кадри за рисковите професии ще се задълбочава

Недостигът на кадри за рисковите професии ще се задълбочава с времето, тъй като обучението за някои от тях, като тази за пилот, например, е много скъпо, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air полковник Димитър Антонов, бивш ръководител на Авиоотряд 28. Той посочи, че по тази линия трябва да се усвоят схеми за финансиране от друг държави, като набиране на кредити от банки или друг тип субсидиране.

В контекста на недостига на кадри той посочи, че не бива да има и твърд праг за пенсиониране при подобен тип професии от първа и втора категория труд.

„Не може да отрежеш професионалните умения на един служител, затова че някой е решил, че не може да работи между 40 и 60 години. Добрият държавник е добър стопанин- той трябва да надгражда създаденото“, коментира още той.

Той предупреди още, че „ако някой си мисли, че заради неговото его, заради собственото му мнение може да намалява заплатите на летателния състав ще се стигне до състоянието на протести, в което е Lufthansa в  момента“.

Полковник  Антонов подчерта още, че „една държава с разграден двор, с разградена полиция и с разградена армия не е държава“.

Още от коментара вижте от видео файла.