Европейските медии за Лудогорец - Реал Мадрид

Силното представяне на българският отбор Лудогорец срещу Реал Мадрид привлече вниманието на медиите в цяла Европа

02.10.2014 | 08:22 Редактор: Ирина Георгиева
Европейските медии за Лудогорец - Реал Мадрид

Силното представяне на българският отбор Лудогорец срещу Реал Мадрид привлече вниманието на медиите в цяла Европа. Най-често заглавията отбелязват, че отборът на Реал Мадрид е имал тежка вечер в София и едва в края е успял да се спаси от позорна загуба.
Сайтът на UEFA отбелязва, че Реал е успял да измъкне трудни три точки срещу подценявания Лудогорец. Порталът нарича срещата истинско изпитание за настоящия европейски шампион и отличава атмосферата на трибуните на националния стадион Васил Левски.

Guardian коментира, че Карим Бензема е успял да изтръгне победата за своя отбор малко преди края срещу много бърз и динамичен противник. Изданието поставя акцент на представянето на Кристиано Роналдо, който изпраща двубоя със смесени чувства след пропуск и гол от бялата точка. Гол на Бензема предотврати неочаквана грешна стъпка в София – това пък е заглавието на известният испански вестник Marca. С игра на думи, журналистите посочват, че в големи периоди от мача „драконите от Мадрид“, наричани така заради новите си фланелки, са се лутали в „зелената гора“ от футболисти на Лудогорец. Цитирани са думите на треньора на Реал Карло Анчелоти – Лудогорец се възползва от слабостта ни при статични положения.

Германският вестник Bild пише: Реал отърва позор! Българският шампион е наречен джудже в Шампионската лига, но добрата игра на домакините заслужава похвалите на критичния таблоид.

Тонът на италианският спортен вестник Corriere Dello Sport не е с много по-различен – Реал се мъчи в България. Изданието разказва, че голът на Лудогорец е направил живота на шампионите труден, а във втората част тимът от Разград е пропуснал възможности да вкара гол и да вземе поне точка от Реал.