Юри Ценков: Преференциите дават право за включване на нови лица в политиката

Идеята за реиндустриализацията е свързана с целево финансиране на определени сектори в икономиката, коментира кандидатът за депутат от левицата

30.09.2014 | 10:53 Редактор: Мариета Иванова
Юри Ценков: Преференциите дават право за включване на нови лица в политиката

Преференциите дават право на избирателите да включат нови лица в политиката, ако по един или друг начин не са доволни от другите досега, коментира в предаването Денят On Air  с водещ Веселин Дремджиев кандидатът за депутат от гражданската квота на „БСП-Лява България“ Юри Ценков. Той посочи, че специално за Видин левицата не работи за преференции.

По думите на Ценков темите за КТБ и актуализацията на бюджета се използват предизборно.

„Създава се едно излишно напрежение преди изборите, което пречи на хората, да вземат едно обосновано решение. И позицията на коалиция „БСП – Лява България“ е, че съответните органи трябва да си свършат работата при съответната прозрачност“, коментира Ценков.

По думите му решението за поставената под особен надзор банка трябва да се търси, след като има яснота за какво се е случило и се случва с финансовата институция.

На въпрос дали трябва да бъде сменен надзорът на БНБ и на Комисията за финансов надзор Ценков посочи, че очевидно двете институции не се ползват с доверие и подобно решение би било логично.

„Като гражданин и представител на гражданската квота на левицата смятам, че е крайно време в политиката да се носи отговорност при една такава ситуация като тази с КТБ, която възникна при този проблем под този надзор и би трябвало да се носи съответната отговорност,“ коментира Ценков. По думите му не би могло да се търси решение преди да има яснота какви точно са активите в банката.

Той коментира и икономическата програма на коалиция „БСП-Лява България“ и конкретно темата за реиндустриализацията.

По думите му идеята е свързана с целево финансиране на определени сектори в икономиката и решаване на проблеми, като например в енергетиката, информационните технологии, сектори от машиностроенето и други.

 Вижте цялото интервю от видео файла.