Молбата за екстрадиция на Цветан Василев вече е в Сърбия

Престои да стане ясно какво е решението на сръбския съд

19.09.2014 | 16:59 Редактор: Мариета Иванова
Молбата за екстрадиция на Цветан Василев вече е в Сърбия

Молбата за екстрадация на Цветан Василев е пристигнала в Сърбия днес, а вчера е подписана. Тепърва трябва да стане ясно решението на сръбския съд, поясни в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Към момента е в ход процедура по екстрадация. Василев има право да обжалва в определен срок, който ще бъде определен от сръбския съд.

Главният прокурор припомни, че на банкера е повдигнато обвинение за длъжностна присвояване на 206 млн. лв.

В същото време днес за втори пореден ден Цветан Василев се подписа в полицейското управление в Стария град в Белград. Той е задължен да прави това всеки ден между 9 и 15 часа, като мярка, наложена му от съда.

Василев  днес пристигна в 14.30 местно време в полицията с автомобил, за разлика от вчера, когато отиде пеша. Банкерът беше придружен само от адвоката си. Цветан Василев остана точно 5 минути в сградата на полицията. На излизане той не отговори на нито един журналистически въпрос.

Също днес експертният консултативен съвет по проблемите на КТБ разговаря с председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев. Срещата е част от кампанията на съвета за привличане на отговорните институции към каузата за спасяване на КТБ.