Според БСП от ГЕРБ искат да дестабилизират държавата

Българската позиция към Русия, която ще бъде представена на срещата на върха да защитава националния интерес

27.08.2014 | 15:17 Редактор: Ирина Георгиева
Според БСП от ГЕРБ искат да дестабилизират държавата

Българската позиция към Русия, която ще бъде представена на срещата на върха на страните-членки на НАТО, да защитава националния интерес. За това призоваха от Позитано 20. Социалистите задочно изразиха несъгласие с готвеният от служебния кабинет документ, според който България има нужда от нови ракети заради заплаха от Русия. Като върховен главнокомандаващ българската армия президентът Плевнелиев да вземе най-удачното решение, заявиха от БСП. 

Българската позиция към Русия не трябва да е за сметка на националните интереси, само и само защото сме в НАТО, коментира социалистът Румен Гечев. 

„Така трябва да каже българският държавен глава като отиде при НАТО – Да, ние сме страна-членка на ЕС и НАТО и трябва да си изпълняваме задълженията, но не трябва всички решения на НАТО да са за сметка на българския данъкоплатец и производител.“ - подчерта Гечев.

Социалистите са твърдо против идеята на Бойко Борисов и финансистите на ГЕРБ за нов дълг. Идеята била с цел тези пари да се възстановят депозитите в КТБ, което не било редно.

„Дългът ни  в момента, цитирам Емил Хърсев, е здравословен – нашият дълг, който имаме. Той е втори или трети в рейтинга на Европа.“ - заяви водачът на БСП в Бургас Петър Кънев.

„Позицията на партия ГЕРБ беше категорична – Подготвена заедно с Президентството и БНБ, те искаха българският народ да извади тая сума от 5 милиарда лева и така да се разплатят сметките на всички вложители, фирми и граждани в КТБ. И ние казахме – Откъде накъде българският данъкоплатец ще го ангажирате с вашите политически и финансови игри." - заяви Гечев.

Според БСП българският бюджет може да достигне параметрите си до края на годината при реализацията на „Южен поток”, защото проектът ще донесе на страната ни 400 милиона лева. 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
vasileva
преди 9 години
Да се възползаме от обстоятелствата и да се модернизираме в случая - с нови ракети според БСП е дестабилизация... Сигнализирай за неуместен коментар