Кметът на Видин Герго Гергов е отстранен от длъжност

От прокуратурата поясниха, че мотивите за отстраняването му ще станат ясни по-късно

21.08.2014 | 16:34 Редактор: Ирина Георгиева
Кметът на Видин Герго Гергов е отстранен от длъжност

Кметът на Видин Герго Гергов е отстранен от длъжност с решение на Апелативния съд София. От прокуратурата поясниха, че мотивите за отстраняването му ще станат ясни по-късно.

Гергов бе задържан в края на юли при специализирана акция на ДАНС. Ден след това бе освободен с парична гаранция в размер на 30 хил. лв.Той бе обвинен в умишлено нарушаване на Закона за обществените поръчки.


1
0 rate up comment rate down comment 0
реалист
преди 9 години
Това решение показва за пореден път колко корумпирани са българският съд и прокуратура! Единственият кмет, който направи нещо за Видин в последните 25 години, е отстранен от длъжност, защото спря всички канали, по които години наред беше източван общинският бюджет. Отстранен е, защото има едни три фирми, които дължат 4 000 000 лева на община Видин, и той има дързостта да заведе дело срещу въпросните фирми. Отстранен е, защото някой на високо-партийно ниво иска един послушен кмет във Видин, а този кмет работеше за Видин, а не за Партията. До момента Герго Гергов е върнал над 12 милиона лева от огромния дълг, който беше му оставен от предишното управление и вдигна на крака на практика фалиралата община. Това не се харесва на мнозина, чиито далавери в общината бяха пресечени и резултът не закъсня. За това скоро тази държава няма да се оправи - тези, които искат да направят нещо, биват стъпкани от крадци и мошеници от най-ниско до най-високо ниво. Обърнете внимание, че по същата схема през последния месец Държавният Апарат за Наказване на Свободомислещите (ДАНС) отстрани и кметицата на район-централен в Пловдив и заместник-кмета на Варна, дръзнал да бутне *** гето. Обвиненията са скалъпени по абсолютно същия начин. Ето как вотът на избирателите бива подменян и неудобните, свободомислещи хора биват подменяни с послушни марионетки. Граждани, събудете се, това се случва пред очите Ви! Сигнализирай за неуместен коментар