Калфин: АБВ ще се яви отделно на изборите

След вота на 5-и октомври не е изключено да започнат разговори по общи теми и с други партии, дори с БСП

29.07.2014 | 16:20 Редактор: Ирина Георгиева
Калфин: АБВ ще се яви отделно на изборите

На изборите АБВ ще се яви отделно. Това обяви водачът на политическата формация на евроизборите Ивайло Калфин. По думите му, след вота на 5-и октомври не е изключено да започнат разговори по общи теми и с други партии, дори с БСП. Според него АБВ е била създадена, заради политиката на Станишев и той носи отговорността за разделението на левицата.

„Той затвори партията, спря диалога, включително и вътре с хората, които мислят по различен начин, да не говорим за гражданското общество... Спря да изразява интересите на тези хора, които гласуват за БСП, отклонявайки се от предизборните ангажименти, и започна да сключва едни споразумения, къде явни, къде неявни, със съмнителни кръгове. Това нещо няма как да се прости”, категоричен е Ивайло Калфин.

По повод избора на нов председател на БСП Калфин заяви, че е нужно на Михаил Миков да бъде даден известен период от време, за да се види какви промени ще последват в БСП.

Калфин посочи, че АБВ е отворена за диалог с всички останали политически по стратегически за държавата теми и по определени политики.

„Бихме погледнали към всяка една партия, но не за коалиция, а за съгласие по важни промени, свързани с ежедневието на хората, които трябва да направи следващия парламент”, заяви зам.-председателят на АБВ.