БДЖ продава предварително билети за майските празници

От днес пътниците ще могат да закупят своите пътни документи

22.04.2014 | 18:10 Редактор: Ирина Георгиева
БДЖ продава предварително билети  за майските празници

За майските празници БДЖ пусна в предварителна продажба билетите за всички бързи влакове. За да поемат големия поток от пътуващи, от превозвача съобщават, че ще пуснат и допълнително вагони за влаковете, които се движат по основните направления в страната.

Обичайният срок за предварителна продажба на билети е пет дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в празничните дни. Така хората ще имат възможност да закупят билет 15 дни преди самото пътуване.

От БДЖ напомнят, че за 12 от направленията могат да се закупят билет онлайн. За това трябва да се използва системата за онлайн резервации и продажба на билети. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Направленията, за които може да се закупи онлайн билет са:

- бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно;

- бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Официално ще се почива от 1 до 6 май. 2 и 5 май ще се отработи на 10 и 31 май.