Анна Кръстева: Очаквам черният PR да доминира на изборите през май

В противоборството между Първанов и Станишев се загърбва връзката с гражданите, коментира политологът.
Публикувана:

На евроизборите през май ще доминира черният PR, прогнозира в ефира на Bulgaria On Air политологът Анна Кръстева. Тя допълни, че очаква и радикализация на говоренето в националистическия сектор.

„Динамиката там е много интересна. Конкуренцията е много голяма. Всеки нов субект е все по- радикален. Чуваме по медиите да се говори за психиатричен проблем  в редиците на „Атака“. Няма никакъв подобен проблем, има едно радикализирано говорене. Ще виждаме все по-голяма активност в тази посока, като това цяла партия да си даде имунитета. Това обаче не е брошка, която се дава и после се взема. Имунитет се дава, когато някой ти го иска“, коментира Кръстева.

Тя допълни, че промяната на политическия елит ще дойде постепенно чрез един постоянен натиск от страна на гражданското общество.

„Не трябва да чакаме една радикална промяна,“ нито поява на нов политически субект, коментира политологът. По думи й промяната ще се появи, като бъдат формирани активни граждански кръгове и енергията им се катализира по различни проблеми.

Кръстева подчерта, че в противоборството помежду си партиите губят връзката с гражданите.

„Никак не е важно дали се чуват Първанов и Станишев. Те се чуват и дори се слушат много добре. Важното е, че в това противоборство между тях се загърбва връзката с гражданите“, заяви политологът. - „Не може една партия да се самобламира. Залогът е прекалено голям. Очаквам политическата енергия по тази линия да отиде на хаос, а тя трябва да е насочена към гражданите“.

Гражданите на свой ред трябва да искат политики, а не PR, коментира още доц. Кръстева.

Коментари ( 0 )