Интензивен трафик към столицата и големите градове в страната

Потенциално опасни са всички мостови съоръжения, виадукти и надлези, обясняват от пътна полиция.

05.01.2014 | 12:39
Интензивен трафик към столицата и големите градове в страната

Днес се очаква интензивен трафик към столицата и големите градове в страната. От агенция „Пътна инфраструктура" и пътна полиция въвеждат ограничения в движението за товарни превозни средства с общо тегло над 10 тона до 20:00 часа по няколко участъка от републиканската пътна мрежа.

От пътна полиция информират, че републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са предимно сухи, като на места, поради големите температурни амплитуди, има мокри или заледени участъци.

Потенциално опасни са всички мостови съоръжения, виадукти и надлези, обясняват от пътна полиция. Именно заради опасните условия пътните полицаи предупреждават шофьорите да карат с повишено внимание , да спазват дистанция, да включат всички светлини по автомобилите си и да не предприемат рискови маневри и изпреварвания. От пътна полиция ще имат разположени екипи по всички натоварени отсечки в страната, където ще се следи за нарушители.

До 20.00 ч. тази вечер се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона по четири участъка от републиканската пътна мрежа. Целта е осигуряване на по-висока безопасност на движението при засиления трафик в последния почивен ден. Четирите пътни направления , където се въвеждат промени в движението са: Мездра – граничен пункт „Кулата“; Русе – Велико Търново; Пловдив – Свиленград; Варна – Бургас. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ, и на тел. 0700 130 20.