Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Какви са очакванията от българския еврокомисар

"Брюксел 1" с Милена Милотинова

15.05.2017 | 10:27 Редактор: Васил Детелинов
Какви са очакванията от  българския еврокомисар

България загуби от това, че в продължение на 6 месеца е нямала еврокомисар.  Това смята Любов Панайотова, която е директор на Фондация Европейски институт. В предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR  тя обясни, че заради липсата на комисар- България не е участвала активно в изготвянето на "Бялата книга" за бъдещето на Европа. 
Панайотова коментира, че номинацията на Мария Габриел е добра. Тя е известен депутат в ЕП. Любов Панайотова е убедена, че България ще получи ресора "Дигитализация", защото сега той се управлява от временно друг еврокомисар.

В разговора участва и Борис Колев, който се занимава с дигитален бизнес. Пред Милена Милотинова той коментира, че  дигитализацията е приоритет ЕС,  защото общността изостава в този сектор. По думите му това ще е водещата област в икономиката след няколко години.  Колев смята, че през оставащото време от  мандата на еврокомисаря от близо 2 години и половина, Габриел ще трябва да работи върху премахването на дигиталните граници в ЕС, падането на роуминга и таксите за онлайн услугите.

Целият разговор вижте във видеото.

 

Във втората част на предаването  Мартин Минков с анализ  за кризата в Скопие и какви са сценариите пред Македония.

 И Асен Агов с коментар: Защо шефът на ФБР Джеймс Коми  беше изненадващо уволнен от американския президент Доналд Тръмп. 

Вижте видеото.