Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Как Брюксел помага на България с мигрантския проблем

БСП и ГЕРБ в спор колко пари ще получим от ЕС

14.12.2016 | 12:20 Редактор: Васил Детелинов
Как Брюксел помага на България с мигрантския проблем

Има ли отпуснати за България 160 млн. евро от Брюксел за справянене с мигрантския проблем унас? Това дебатираха в студиото  на  „Брюксел 1“  депутатът от БСП- Лява България Стоян Мирчев и колегата му от ГЕРБ Христо Гаджев.  Пред Милена Милотинова, социалистът изрази притеснения, че сумата която ще получи София е по- малка от обещаната. 

От ГЕРб обаче контрираха, че помощта ще е точно 160 млн. евро и прозоваха да се спрес със спекулациите, че ще се строят нови бежански центрове в България. 
Още от предаването вижте във първата част на „Брюксел 1“.

 

Краят на войната в Сирия се вижда. Това прогнозира журналистът-арабист Нина Спасова  в предаването „Брюксел 1“ с Милена Милотинова. В студиоти тя не изключи, че с прекратяването на огъня в Алепо, сирийските бежанци ще започнат да се прибират по домовете си. 
 
"На този етап президентът на Сирия Башар Асад  ще запази позицията си  на държавен глава , и каквито и  разговори да се водя, те ще са с неговотоо участие", коментира Спасова.  

В предаването  Весела Чернева от Европейски съвет за външна политика, кометира какво показа референдума в Италия и последиците от оставката на премиера Матео Ренци. 

Експертен коментар и на изборите в Австрия,