Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Колко губи иконимиката ни от блокадата на гръцките фермери - в Брюксел 1

Задава ли се нова бежанска вълна?

13.02.2016 | 19:10 Редактор: Виргиния Стаматова
Колко губи иконимиката ни от блокадата на гръцките фермери - в Брюксел 1

В милиони евро се изчисляват загубите за иконимиката ни от блокадата на гръцките фермери. А загубите за транспортните фирми са между 6 и 7 млн. евро. Това стана ясно от изказването на Христо Христов, директор на една от потърпевшите компании, гост в Брюксел 1. Според евродепутата Ангел Джамбазки освен превозвачите от блокадата на гръцко-българската граница губят и редица производители от Благоевградска и Кюстендилска област, които не могат да получат заявените суровини. 

Още по темата

От студиото във Варна, евродепутатът Емил Радев коментира, че засегнатите от блокадата български фирми трябва да заведат искове в Гърция. Към мнението му се присъедини и Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи. 

По темата се включи и председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той сподели, че загубите за гръцката икономика са много по-големи от тези на българските компании, защото много фирми от Северна Гърция, поради несигурната обстановка, се местят у нас. 

Във втората част на предаването, с двамата евродепутати, беше обсъдена опасността от нова бежанска вълна, след бомбардировките в Алепу и струпването на 50 000 бежанци на турско-сирийската граница.

Вижте още във видеото.