Битка за лондонски имоти

Bloomberg с репортаж за битката за недвижими имоти в Лондон

20.10.2014 | 11:24 Редактор: Виктория Крумова
Битка за лондонски имоти

Том Гибсън, Bloomberg: Ако бях турист, който просто снима Тауър бридж в Лондон, нямаше да има проблем, но аз съм тук с колегата ми Рей, затова ми трябват документи.

Охрана: Имате ли пропуск?

Том Гибсън, Bloomberg: Трябва ли ми пропуск, за да снимам тук?

Охрана: Да.

Том Гибсън, Bloomberg: Това е кметството, нали?

Без разрешително нямам друг избор, освен да си тръгна. Добре. Кметството не е изключение. На някои местни граждани им омръзна. Това е най-голямото изложение на недвижими имоти във Великобритания. Кметът на Лондон е любима мишена. Всъщност, частната собственост, която трябваше да напусна днес, означава, че офисите му се намират върху земя, която миналата година беше купено от кувейтска компания  за 1.7 милиарда паунда.

Но защо инвеститорите се чувстват толкова уверени във Великобритания?

Още по темата

Леон Голдуотър: Идвам от Холандия. Някои от партньорите и клиентите ми са инвеститори, които вярват, че тук е безопасно и има постоянен ръст, така че, да, за много инвеститори това е подходяща среда.

Том Гибсън, Bloomberg: Освен това е шанс и за останалите градове в Обединеното кралство.

Кен Пул: Искаме да се конкурираме с други водещи британски градове и в резултат, искаме да предадем това послание на други, които са отворени за бизнес, и искаме да привлечем инвеститори.

Том Гибсън, Bloomberg: Чуждестранните инвеститори притежават много търговски имоти в Обединеното кралство. Дали това е умен начин да се строи в града или е само начин да се натрупа печалба? Или може би това е естественият резултат от икономиите.

Колм Лейси: Местните власти в Лондон, както и в Кройдън, имат много по-малко пари от преди и затова трябва да действаме по-различно от преди, за да защитим услугите.

Том Гибсън, Bloomberg: Повечето хора тук ще ви кажат, че става въпрос за бизнес, но тези, които управляват града, са изправени пред труден избор между засилване на британската икономика и тези, които работят, за да я поддържат.