Как един бездомник става милиардер

Вижте какви съвети за постигане на успех дава Джон Пол Деджория - съосновател на Paul Mitchell Systems и Patron Tequila и.. бивш бездомник

23.07.2014 | 11:49 Редактор: Виктория Крумова
Как един бездомник става милиардер

"Няколко пъти в живота си съм бил бездомен. Веднъж, малко след 20-та ми годишнина със сина ми на 2 и половина.  Трябваше да оцелеем, трябваше да съществуваме. Обикаляхме и събирахме бутилки от безалкохолно. Постепенно излязохме от тази ситуация.

Когато стартирах Джон Пол Мичъл системс имах няколко стотин долара в джоба си. През първите няколко седмици живях в колата си и 700 долара бяха страшно далече.

Какво е нужно, за да успеете? Най-добрият съвет, който мога да ви дам, е първо да бъдете готови за много откази. Ако сте подготвени, че ще ви отказват: да ви казват, че не искат нещо, че няма да стане, че е лудост или нещо подобно, ако сте готови за това, няма да се разочаровате. Учете се от провалите си. Имал съм много провали по пътя си, дори и с моя Патрон Пол Мичъл, но ние се учим от тези неща и ставаме все по-добри. Когато говорим за успех в живота, той означава да имате най-високо качество – нещо добро, независимо дали е продукт или услуга. Ако го направите по-лошо или не толкова добро, за да печелите пари, не сте успешни. Затова Патрон се превърна в невероятен триумф. Не пестим разходи, но това ни прави идеални през цялото време. Успешните хора правят всички неща, които  неуспешните хора не искат да правят. Ако трябва да работи през уикенда или до късно вечер или да станете рано сутринта – просто го направете. В портфейла си имам 2 кредитни карти, една за Пол Мичъл, и разбира се тази Патрон Спиритс. Нямам никакви пари в портфейла си, но мисля, че имам 40 долара в джоба си. Бих искал да кажа на всички: не забравяйте, че истинската тайна на успеха е мир, любов, щастие и светът ще стане по-хубаво място, обещавам ви."