Кое е разрешението за кризата в Македония? blog.bg

Мнения от blog.bg

26.05.2015 | 12:12
Кое е разрешението за кризата в Македония? blog.bg
Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/blog/2015-05-12/kakvo-tryabva-da-napravim-kato-obshtestvo-za-da-sprem-agresiyata-i-zlobata-s-koito-sme-se-zarazili-blogbg
 

Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg.

От 18 до 24 май Ви предложихме за тема за дебат ситуацията в Македония. Кое, според Вас, е най-доброто разрешение на кризата в страната? Ето и някои от по-интересните мнения на сайта blog.bg

atil: най-доброто решение винаги е било ненормалната страна да се нормализира. Като първа стъпка по този път - българските политици (ако все още се мислят за такива) да спрат да обръщат внимание на македонските

valeska: страната сама трябва да реши вътрешнополитическите си проблеми.

1997: Ако знаех как една страна да реши проблемите си, първо щях да кажа за България     

varg1: в Македония има особено голям проблем, още повече криза. Това, че ние сме съседи с тази държава, не бива да ни притеснява. Всичко е един режисиран театър, който за съжаление донесе човешки жертви. Кукловодите са ясни на всички имащи бегъл поглед върху световната политика за изминалите 25 години.

joysii: Не е моя работа какво става в Македония. Да си се оправят, нали все много пЕкани се изкарват и мразят българи, сърби, гърци.

 ivanvanq: Световно политическо положение през 2015: Рибата вече вмирисана от към главата, лъже тяло и опашка,че всичко е наред. Постепенно всичко се разваля, но до последно вярва на главата.

demograph: Страхът на Лавров от прагматичен ход като сключване на междудържавен договор за обединение на България и Македония, като две държави в една държавна структура, подобно на щата Тексас в САЩ, или Шотландия след 2 години, нещо което да запази на македонците и желаната от тях си идентичност, и представите им за историята, и самостоятелен парламент, и самостоятелно правителство, и самостоятелна вътрешна и външна политика, и самостоятелен бюджет, е наистина КОШМАР!!! Защото, ако това вземе да се случи:

1. Македония, барабар с албанците, влиза с фанфари и всенародно веселие в ЕС и НАТО НА ЧАСА!

2. Сърбия остава в чакалнята на богатия клуб докато и уври рашката кратуна.

3. Велика Албания ще чака Скендербег да възкръсне.

4. Турския Путок край Вардар пресъхва.

5. Гръцката идея на Путин увяхва.

6. Балканите мирясват.

Но Де такъв акъл по нашите земи... Вижте румънците. Почват и обща армия да създават с Молдова. Но ние... ние сме нещо друго.

Оставаме на балканска вълна със следващата тема, която Ви предлгаме за коментар от 25 до 31 май. Този път обръщаме поглед към Румъния – северната ни съседка и очакваме Вашето мнение за това: Как да ги стигнем, румънците, в борбата с корупцията?

Очакваме ви на blog.bg.