Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: MRO бизнесът в България

E109-конференция на Aviation Week

24.05.2017 | 08:00
Авиошоу: MRO бизнесът в България

Епизод 109 на Авиошоу от 20 май 2017 е посветен на темата за поддръжката и ремонта на самолетите - индустрия, отбелязваща силен ръст в България в последните няколко години.

Това е причината авторитетното международно издание Aviation Week да избере София за конференцията си за Източна Европа и Русия - MRO BEER на 10-11 май 2017.

"Lufthansa Technik имат голям принос за избора на София за конференцията MRO BEER", каза за Авиошоу Ед Шакълтън, директор Събития, Aviation Week Network.

"Преди година Lufthansa Technik дойдоха при нас и казаха: „Имаме идея. Много бихме искали да направите MRO BEER в София”. Не само заради ремонтната база, която имат тук. Доведоха цялата общност, за да видят центъра за поддръжка. За да видят възможностите, които съществуват.

Фактът, че тук има голям и много модерен център за поддръжка на самолети в София, определено беше изкушение за нас. И ето ни тук".

Една от най-големите в Европа MRO фирми, Turkish Technic изпрати също свой представител в София.

"Имаме нужда от повече иновативни решения за нашите нужди, защото в момента това е един много трудоемък пазар. Трябва да облекчим това по всякакъв възможен начин и с всяка възможна автоматизация", каза Биркан Гюнералп, ст. вицепрезидент базова поддръжка, Turkish Technic.

"В Турция имаме много добро партньорство с образователната система. В момента има много училища и университети, които ни осигуряват кандидат-техници".

В презентацията си при откриването на конференцията директорът на Lufthansa Technik София Даниел Хофман изради надежда, че дейността на фирмата в България ще се разширява.

"Много се надяваме, че този форум наистина ще отключи нови възможности, като те няма да са толкова насочени към класическото “базово сервизиране и поддръжка” на самолети".

Хофман посочи Русия като ключов таргет пазари, както и Украина.

"Добре известно е, че Русия не разполага с достатъчно способности и капацитет у дома, затова ние много разчитаме на тях, като клиенти", каза Хофман.

Гледайте целия епизод във видеото и чуйте мненията на участниците в конференцията, събрани от водещия на Авиошоу Александър Богоявленски.