Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: Храната на борда

В кухнята на Silver Wings

14.02.2016 | 17:30
Авиошоу: Храната на борда

В епизода от 14 февруари 2016 Авиошоу влезе в кухнята на специализираната компания за авиокетъринг Silver Wings в София.

Спазвайки стриктните международни хигиенни стандарти, екипът ни мина през процес на дезинфекциране и бе облечен от глава до пети в стерилно облекло. Едва след това бяхме допуснати до залата, където се приготвят прословутите самолетни сандвичи, след това в Студена и Топла кухня и накрая - при сладкарите! Видяхме как температурата на приготвената храна се следи непрестанно, как се охлажда в специална камера, как се съхраняват продуктите, как се отделят алергенните съставки.

Запознахме се с процеса на товарене и разтоварване на количките на камионите, които зареждат самолетите, летящи по цял свят с храна, приготвена в София.

Пламен Зарков, майстор готвач, разказва за особеностите на приготвянето на храна за пътниците на самолетите. Неговата кухня готви за пет авиокомпании, базирани на летище София, както и за авиокомпании, опериращи в Пловдив и Бургас.

Гледайте видеото, където ще видите какво става в сладкарската работилница на Цветанка Андреева, как Нели Папункова се следи качеството и какви са предизвикателствата пред този бизнес според оперативния мениджър Пламен Милисов.